IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
10:53 | 12 декември 2014
Обновен: 02:17 | 25 април 2024

Няма да има тротоари до детска градина "Жирафче"

Не са предвидени средства в бюджета за тази цел, съобщи зам.-кметът на Варна по инфраструктурните въпроси Христо Иванов

По материала работи: manager
Няма да има тротоари до детска градина "Жирафче"

Скоро няма да бъдат изградени тротоари до новопостроената детска градина "Жирафче" в район "Приморски", съобщи зам.-кметът на Варна Христо Иванов. Само преди ден община Варна получи приз за инвестиции в сферата на образованието на националния конкурс "Сграда на годината" именно за сградата на въпросната градина, която официално бе открита в края на октомври тази година.

 

Още тогава читатели на chernomore.bg сигнализираха за проблем с инфраструктурата в района. "Не може да се построи подобен обект без да бъде изградена подходящата инфраструктура в района. Липсват както тротоари, така и места за паркиране. За да си водим децата в "Жирафче", газим в кал до колене", коментираха наши читатели.

 

За съжаление не са предвидени средства за подобряване на инфраструктурата в района в актуализацията на бюджета за 2014 г., коментира зам.-кметът на Варна по строителните въпроси Христо Иванов. Той не се ангажира и да даде обещание, че необходимата за целта сума ще бъде заложена във финансовата рамка на града за идната 2015 година.  

 

Михаил Любомиров

Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна