IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:10 | 12 декември 2014
Обновен: 04:10 | 21 април 2024

Дупките пред блока стават приоритет за общината през 2015 г.

Ще се опитаме да решим някой от най-належащите инфраструктурни проблеми, който директно засягат жителите на града, коментира зам.-кметът Христо Иванов

По материала работи: manager
Дупките пред блока стават приоритет за общината през 2015 г.

В бюдежт 2015 община Варна ще обърне по-голямо внимание към инфраструктурните проблеми, които засягат директно варненци, като разбитите тротоари пред входа и дупките в кварталните улички. Това заяви зам.-кметът на морската столица Христо Иванов по време на заседанието на комисията по "Архитектура" към Общинския съвет, на което бе обсъдена актуализацията на финансовата рамка за настоящата 2014 г.

 

Така средствата за рехабилитация на уличната пътна мрежа до края на годината бяха увеличени от 2 600 000 лв. на 3 298 000 лв. "Опитваме се да правим по-малко инвестиции за т.н. "кърпене" на дупки, за да може да се извършва пътна рехабилитация на пътни отсечки, но това не е достатъчно, защото хората се жалват най-много от разбитите тротоари и дупките, които се намират пред входа на блока или на къщата, в която живеят", коментира Иванов. "Ужасяващо е състоянието на тротоарите и малките улички в целия град", призна той. "Именно поради тази причина в бюджет 2015 г. трябва да се опитаме да балансираме нещата, за да можем да отговорим на изискванията на гражданите", заяви зам.-кметът по инфраструктурните въпроси.

 

Общо 5 млн. лв. от парите за благоустрояване на Варна през 2014 г. са отишли за отстраняване на щетите от бедствието на 19 юни, коментира още Иванов.

 

Любомир Михайлов

 

Коментари

Новини Варна