IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
18:51 | 13 декември 2014
Обновен: 01:58 | 15 април 2024

РЗИ-Варна хвана само двама нарушители при 241 инспекции за дим на закрито

Издадени са и 9 предписания за задължителни хигиенни и противоепидемични мероприятия в обекти с обществено предназначение

По материала работи: manager
РЗИ-Варна хвана само двама нарушители при 241 инспекции за дим на закрито

Варненската здравна инспекция е издала само 2 предписания за констатирани нарушения при извършаването на 241 проверки във връзка със забраната за тютюнопушене в закритите обществени места. Това става ясно от отчет на местната РЗИ.

 

Общо 601 бр. инспекции са извършили служителите, упражняващи държавен здравен контрол на територията на РЗИ_Варна.

 

Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години служители са извършили едва 7 инспекции, като не са установили нарушения.

 

Във връзка със забраната за тютюнопушене в закритите обществени места, включително обществения транспорт и закритите работни места и някои открити обществени места, служители при РЗИ-Варна са извършили общо 241 инспекции. За констатирани нарушения са издадени 2 предписания.

 

Издадени са и 9 предписания за задължителни хигиенни и противоепидемични мероприятия в обекти с обществено предназначение.

 

Извършени 4 проверки във връзка със здравословното хранене на деца от 0-3г., от 3-7 год.и в ученическа възраст. Не са констатирани нарушения.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна