IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:35 | 18 декември 2014
Обновен: 18:03 | 14 април 2024

Ученици мериха сили в общинско състезание по роботика

Във Варна през последните 5 седмици за състезанието се готвиха 34 ученици от 7 отбора

По материала работи: Златина Добрева
34 ученици от 7 отбора се готвиха за състезанието, което се проведе в Младежкия дом.

Във Варна се проведе общинско състезание по роботика - предварителен кръг от националното състезание по роботика за ученици от 10- до 16-годишна възраст. То е част от международните надпревари FIRST LEGO League, в които участват 240 000 ученици от цял свят.
Във Варна през последните 5 седмици за състезанието се готвиха 34 ученици от 7 отбора. Четири от отборите бяха от ученици на училището по роботика Robopartans, а три бяха спонсорирани за участие от общинската дирекция “Образование, младежки дейности и спорт”. Тя подкрепи състезанието като част от Младежкия форум за партньорство с местната власт за 2014 година и състезанието се проведе в концертната зала на Младежкия дом.
В състезанието на тема “Световно образование” роботите трябва самостоятелно да работят по поле, като състезателите активират предварително подготвени програми и сменят приставки на роботите, които бутат, дърпат и носят различни предмети, които, от своя страна, носят различни точки на отборите.

Коментари

Новини Варна