IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
15:17 | 19 декември 2014
Обновен: 12:08 | 29 март 2024

На три месеца кметът отчита какво се прави с парите от заеми

По материала работи: Златина Добрева
Иван Портних:  Реализирането на Виа Понтика 2 е важно за туризма в региона

На всеки три месеца общинската администрация ще отчита какво се случва с изразходваните средства по изтеглените от общината заеми.
Това решиха по време на сесия общинските съветници. Предложението за отчетността дойде от съветника Пламен Начков.
Очаква се следващата година община Варна да изтегли заеми в размер на 43 милиона лева за изпълнението на проекти, които местният бюджет не може да поеме изцяло. Част от заемите касаят и осигуряването на средства за приключване на всички дейности по европейски проекти за програмния период 2007 - 2013 г.

2015-а е много важна, тъй като приключва програмният период 2007 - 2013 г. Ние трябва да сме завършили с всички европейски проекти, за да не загубим пари. Мислим превантивно, за да обезпечим финансово следващата година, каза от трибуната на зала „Пленарна“ заместник-кметът по финансовите въпроси Пейчо Пейчев.
С парите ще се изградят нови детски площадки,  ще се ремонтира Юнашкия салон, ще се направят социални жилища в „Аспарухово“. Предвиждат се средства и за пешеходния ринг в града ни.

Коментари

Новини Варна