IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:54 | 28 декември 2014
Обновен: 16:57 | 17 април 2024

Във Варна: Органите на реда в пълна готовност за посрещането на 2015 г.

45 пожарникари и спасители ще следят за безопасността в морската столица в новогодишната нощ

По материала работи: manager
Във Варна: Органите на реда в пълна готовност за посрещането на 2015 г.

По време на празници безопасността ще бъде осигурявана от дежурните служители от пожарната във Варна с взаимодействие с останалите основни части от Единната спасителна система, а именно полиция, Спешна помощ и ДНС 112. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Ивана Милева, говорител на полицията в града. Тя посочи, че пожарната има готовност по искане на община Варна, във взаимодействие с кмета на общината Иван Портних, да осигури пожарен автомобил за обезпечаване на пожарната безопасност и защита на населението по време на празничните концерти, заря и други мероприятия, свързани с използването на фойерверки. Изработен и списък на обекти, в които ще се провеждат коледни и новогодишни събирания и е предоставен за сведение и координация в Оперативния център на пожарната в града с оглед на осигуряване на навременна реакция на силите и средствата на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна при съобщение за произшествие.

 

Говорителят на полицията в града подчерта, че в новогодишната нощ на дежурство във Варна ще бъдат 10 екипа в състав от 45 пожарникари и спасители с 20 пожарни автомобили и две автомеханични стълби. В област Варна в готовност за помощ – на домашно дежурство ще бъдат още 5 екипа. „Към момента във връзка с коледните и новогодишните празници са извършени проверки в 81 броя обекти на територията на област Варна и са връчени 32 броя писмени разпореждания, които се отнасят за осигуряване на безопасната евакуация на гостите в хотелите и за проверка и презареждане на наличните пожарогасителните уреди”, каза още Ивана Милева.

Коментари

Новини Варна