IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
08:59 | 29 декември 2014
Обновен: 15:55 | 17 април 2024

Силен вятър затвори пристанище Варна

Пътищата в областта са мокри и проходими

По материала работи: Лиляна Трънкова
Силен вятър затвори пристанище Варна

Всички канали на пристанище "Варна" са затворени за плавателни средства, съобщават от Пристанищна инфраструктура.Причина за ограничителната мярка е силният вятър, чиито пориви достигат 21 метра в секунда и затрудняват маневрите в залива.

Мокри са пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област. Видимостта е добра. Времето е облачно, със слаб вятър и превалявания от дъжд. На територията на Областно пътно управление – Варна няма затворени пътища и въведени ограничения. Движението по автомагистрали „Хемус” и „Черно море” е без ограничения, пътните настилки са мокри.

От Агенция „Пътна инфраструктура” призовават водачите, на които днес им предстои пътуване, да тръгват само с автомобили, подготвени за зимни условия, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Във всички областни пътни управления снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа. Затворени за движение на всички видове МПС са проходите "Троянски", "Златишки" и "Върбишки".

Коментари

Новини Варна