IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:59 | 29 декември 2014
Обновен: 15:48 | 17 април 2024

Прогнозират ледена новогодишна нощ във Варна, нахлува арктичен въздух

Минималните температури ще се понижат до минус 16, минус 11 градуса

По материала работи: Лиляна Трънкова
Прогнозират ледена новогодишна нощ във Варна, нахлува арктичен въздух

Ледена новогодишна нощ прогнозират синоптиците от НИМХ - филиал Варна. Рязко застудяване започва още от днес - по крайбрежието ще вали предимно дъжд, който привечер ще спре. Вълнение на морето ще достигне 5 бала, температурата на морската вода между 5 - 8 градуса. В нощта срещу вторник вятърът ще се обърне от север, ще продължи да нахлува студен арктичен въздух. На места включително и по южното крайбрежие ще превали слаб сняг. Минималните температури ще бъдат от минус 8 до минус 3 градуса, максимални от минус 5 до нула.

През последния ден от 2014 г. слаб сняг ще прехвърча в Югоизточна България и по крайбрежието, докато в Североизточна ще има временни разкъсвания на облачността, ще духа силен вятър от север- североизток. Минималните температури ще бъдат минус 11 -минус 12 градуса, максималните - от минус 7 до минус 2.

В новогодишната нощ ще бъде много студено. Снеговалежът ще започне да спира, а вятърът ще отслабва постепенно. През първия ден от 2015 г. ще има разкъсана облачност. Минималните температури ще се понижат до минус 16 - минус 11 градуса, а максималните ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса.

Вълнението на морето ще е бурно, като се очаква и леко вдигане на морското ниво, съобщи дежурният синоптик Венета Тодорова.

Коментари

Новини Варна