IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:09 | 5 октомври 2018
Обновен: 05:45 | 25 април 2024

Подводница „Слава“ може да е новата туристическа атракция на Варненския регион

Частна компания иска да превърне съоръжението в музей

По материала работи: Борис Проданов
Подводница „Слава“ може да е новата туристическа атракция на Варненския регион

Общинският съвет във Варна гласува положително относно превръщането на подводница „Слава“ в туристическа атракция.

 

Съветниците дадоха съгласие да се реализира инвестиционно намерение на фирма „Инхом“ ООД, свързано с предоставяне за безвъзмездно ползване на подводницата „Слава“ за  срок от 10 г., и превръщането й в музей. От частната компания, базирана в Белослав уверяват, че притежават необходимия терен за изграждане на постамент и поставянето на подводница „Слава“ като образец от обществена и туристическа значимост. Фондация „Белославско стъкло“ ще има ангажимент да експонира и реставрира подводницата чрез регионални, национални и международни проекти. Инвеститорът ще кандидатства за финансиране с проект по норвежка програма, но не е сигурно дали ще получи одобрение, стана ясно по време на заседанието.

 

Членовете на местния парламент се обединиха около мнението, че подобен музеен експонат, благодарение на своята атрактивност, ще привлича посетители не само от региона, но и от страната и чужбина, добавяйки още един щрих към туристическия облик на града.

 

 

 

Мариана Стойкова

Коментари

Новини Варна