IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:40 | 21 януари 2015
Обновен: 09:09 | 26 юли 2024

Варненка отнесе условна присъда, продавала ментета

28-годишната жена трябва да плати 1000 лева

По материала работи: Златина Добрева
Варненка отнесе условна присъда, продавала ментета

3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, и 1000 лева глоба отнесе вчера 28-годишната Десислава Александрова. При проверка на 13 ноември 2012 г. на Централния кооперативен пазар във Варна в магазин и склад към него, преотдадени под наем на подсъдимата, е установено, че се излагат и предлагат за продажба много спортни дрехи от известни марки. При проверката не били представени документи, даващи основание за използване на регистрираните защитени търговски права.  Намерените артикули са иззети. Според назначената експертиза знаците, поставени върху тях, имат визуално сходство с регистрираните оригинални търговски марки, което може да предизвика объркването на потребителите. Пазарната стойност на иззетите спортни стоки е оценена общо на близо 30 000 лева.
28-годишната Александрова е с чисто съдебно минало. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и след влизане в сила на присъдата следва да бъдат унищожени. В тежест на подсъдимата са направените по делото разноски.

Коментари

Новини Варна