IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
14:23 | 22 януари 2015
Обновен: 13:23 | 25 юли 2024

Съветник иска облекчения за инвеститорите на общински обекти

Мотивира предложението си с необходимостта от по-бързо изготвяне на инвестиционни проекти за ВиК и пътища.

По материала работи: Златина Добрева
Съветник иска облекчения за инвеститорите на общински обекти

Инвеститорите на общински обекти да не плащат такса за съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти, както и за издаване на разрешение за строеж. Това предлага като изменение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината местният депутат от групата на ГЕРБ Жельо Алексиев.
Ако неговата идея бъде приета, държавните и общинските органи, организациите на бюджетната издръжка, Българският Червен кръст, инвеститори (физически или юридически лица) на обекти общинска собственост няма да плaщат такси за технически услуги.
Алексиев мотивира предложението си с необходимостта от по-бързо изготвяне на инвестиционни проекти за ВиК и пътища. Според него с промяната много от готовите инвестиционни проекти ще бъдат одобрени и въведени в експлоатация. Така ще може да се узаконят съществуващи и нови обекти, което от своя страна ще допринесе за по-бързото изготвяне на всички видове планове на общината и най-вече в селищните образувания.

Коментари

Новини Варна