IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:22 | 2 февруари 2015
Обновен: 13:22 | 25 юли 2024

Девненци готвят блокади срещу лошите пътища в общината

Жителите на близката до Варна община Девня се вдигат на протест срещу окаяното състояние на пътната инфраструктура

По материала работи: Юлиян Атанасов
Девненци готвят блокади срещу лошите пътища в общината

 

Жителите на близката до Варна община Девня се вдигат на протест срещу окаяното състояние на пътната инфраструктура, “крайно отблъскващата градска среда и непрозрачното управление на общината”.
Това не е първата подобна демонстрация. През март 2013 година девненци излязоха на протест, за да изкажат публично недоволството си от лошото състояние на пътищата и от непрозрачното управление на общината, но исканията им не бяха удовлетворени, припомнят организаторите. “Понастоящем в Девня буквално няма улица и булевард, които да не са заприличали на швейцарско сирене, а градският парк е превърнат в бунище”, пишат те в отворено писмо до медиите, придружено с богат снимков материал.
Гражданите настояват още за извършването на независим финансов одит на община Девня, както и за проверка на имущественото състояние и източниците на доходи на кмета Атанас Кузев, на неговите заместници и на целия Общински съвет.  
Организаторите декларират, че зад предстоящия протест не стои нито една политическа партия и че в него не бива да се търси преднамерена връзка с предстоящите местни избори.
Проявата е насрочена за 6 февруари, петък, от 10 до 12 часа, пред сградата на общината, като група граждани обмислят още по-радикални действия, изразяващи се в блокада на пътищата към заводите в индустриалния град.

 

Коментари

Новини Варна