IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
07:56 | 9 февруари 2015
Обновен: 14:40 | 19 април 2024

По Черноморието се очакват слаби снеговалежи

Температурите ще бъдат около нулата

По материала работи: Лиляна Трънкова
По Черноморието се очакват слаби снеговалежи

Над Черноморието ще е облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от минус 1° по северното, до 3° по крайното южно крайбрежие. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Днес ще е облачно и на много места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. С него ще нахлува студен въздух. В Североизточна България и по планинските проходи ще има условия за навявания. Максималните температури ще са от минус 3° до 2°. За София максимална около минус 3°. Такава е прогнозата на дежурния синоптик от НИМХ при БАН Боряна Маркова.

Атмосферното налягане ще се повишава, все още ще е по-ниско от средното за месеца.
В планините ще е облачно и ще вали сняг. Ще духа умерен, след обяд и силен североизточен вятър и с него температурите ще се понижават. На места ще има и виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 11°.

 

Коментари

Новини Варна