IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
10:39 | 9 февруари 2015
Обновен: 13:04 | 29 март 2024

Майка продаде за булка дъщеря си срещу 300 лева

Женихът я заключвал гладна, момичето едва се отървало

По материала работи: Лиляна Трънкова
Майка продаде за булка дъщеря си срещу 300 лева

Майка продаде за булка 25-годишната си дъщеря във Варна, пише „Монитор”. Цената, за която се спазарила, била 300 лева, разказа продадената невяста Николинка, която, след като разбрала за срамната сделка, не иска повече да вижда тази, която я е родила. В семейството били 3 деца, все сестри, а Николинка била най-малката. Каките се задомили и едната вече имала и деца. Николинка останала да живее при майка си Албена, която обаче все не можела да случи на мъж.

Последният, с когото живяла, бил алкохолик. Николинка израснала покрай семейните разправии, като често отнасяла шамарите на майка си и постоянно пияния си пастрок. Накрая се оплакала на класната си в училище във Варна, където учела, и социалните прибрали момичето в общежитието на центъра. От 2006 година Николинка е настанена и живее там.

„Имах възможност да уча, подредих си стаята, храната ми беше осигурена, почувствах се човек“, припомня си днес тя. Минава време и момичето се запознава и става интимна приятелка с един от курсистите, с когото мечтаят да изградят бъдещето си.

Стига се дотам, че Николинка забременява, а бащата не иска да признае, че детето е негово. Налага се да оставят новороденото момиченце за отглеждане в дома във Виница, откъдето след време то е осиновено от добри хора. Раздялата с детето става повод Николинка да се раздели и с мъжа на своя живот. Преди обаче да се откаже от детето, майка й разбрала, че Николинка е свободна, и решила да припечели на неин гръб.

През 2012 година тя й се обажда по телефона и примамва дъщеря си с обещания за безгрижен и охолен живот с мъж, който ще приеме нея и детето й. Запознава младите и след няколко срещи с Феим Николинка се съгласява да заживеят заедно и единственото й условие е да вземат оставената в дом дъщеричка.

Феим обещал, но предложил първоначално да се устроят. Според разказа на Ники всичко било нормално в отношенията им в продължение на месец. Живеели на село и когато на втория месец отворила дума да вземат детето, се оказало, че вече е дадено за осиновяване. Феим започнал да я заключва в къщата, не й давал храна и младата жена постепенно се стопила, като останала кожа и кости.

„Добре че веднъж се върна пиян и заспа, а аз взех телефона му и веднага позвъних на бившия си приятел Румен. Обясних му в каква ситуация съм вкарана и след като приключихме разговора, той разговарял и заплашил Феим, че ще извика полиция. Дали се е уплашил, или е било нещо друго, не знам, но след няколко дни ме заведе на автогарата във Варна и ме остави там като торба мръсно пране‘, припомня си днес Николинка.

Когато Румен идва да я прибере, разбира от него, че майка й я е продала на Феим за 300 лева. Оттогава младата жена общува със сестрите си, на които често ходи на гости, но не иска да чуе за родната си майка и не иска да я вижда. Без капка срам, а може би с илюзията, че никой не знае за срамната продажба в 21-ви век, Албена се появява по Коледа.

Ни лук яла, ни лук мирисала, тя чука на вратата на дъщеря си в общежитието. Придружават я и две монахини от католически орден, с помощта на които иска да се помири с Николинка. Препатила от привидната й доброта обаче, дъщерята не й вярва и я изгонва.

„Не знам какво си намислила този път, но не искам да имам вземане-даване с тебе“, казва й тя и тръшва вратата под носа на майка си. На изпроводяк добавя пред насъбралите се курсисти, възпитатели и монахините, че не желае такава майка, която я е продала за 300 лева.

„Сега имам своя дом в общежитието, отношенията ни с Румен се подобриха, имам приятелки и се чувствам добре“, споделя тя. През лятото Николинка беше сред най-дейните доброволци от центъра и активно участва в разчистването на щетите от голямото наводнение в Аспарухово. Наскоро пътува с групата доброволци до София, където в Народното събрание бяха приети от председателя на парламента Цецка Цачева. Там Николинка беше и сред наградените с медал на ЕС „Граждани на Европа 2014”.

Коментари

Новини Варна