IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:00 | 10 февруари 2015
Обновен: 20:07 | 18 април 2024

И Варна отбелязва Европейския ден на тел. 112

Събития ще има и в София, Бургас, Русе, Кърджали и Монтана

По материала работи: Златина Добрева
И Варна отбелязва Европейския ден на тел. 112

Варна ще се включи в отбелязването на Европейския ден на телефон 112. Организатор са МВР, дирекция „Национална система 112“,  Българската асоциация на пострадали при катастрофи и велоклуб „Устрем” – Варна.
По идея на Европейската асоциация на спешните номера в Брюксел тази година празникът се провежда под мотото „Нерегламентирани повиквания, постъпили на телефон 112”. Празникът в морската столица е утре от 13 ч. в сградата на ул. “Д-р Лудвиг Заменхоф” № 38, ет. 3.
Ще бъдат представени функциите и предназначението на услугата 112, типовете нерегламентирани повиквания и влиянието им върху работата на службите за спешно реагиране. Събитието ще бъде отбелязано и в градовете София, Бургас, Русе, Кърджали и Монтана.
11 февруари е обявен за Европейски ден на Единния европейски номер за спешни повиквания 112 със съвместна тристранна декларация на ЕК, Европейския парламент и Съвета от 2009 г. и се чества официално в страните членки от Общността.

Коментари

Новини Варна