IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:53 | 11 февруари 2015
Обновен: 13:29 | 20 април 2024

Свлачище колкото 6-етажна сграда е прекъснало деривацията "Китка - Варна"

До момента екипите на "В и К" не са успели да достигнат до магистралния водопровод

По материала работи: Ставри Таргов
Свлачище колкото 6-етажна сграда е прекъснало деривацията "Китка - Варна"

Свлачище колкото 6-етажна сграда се е стоварило върху деривацията "Китка - Варна" и е замърсило водата, която идва от язовир "Камчия". Екипи на "В и К" работят от снощи на мястото на голямата авария в района на с. Аспарухово, община Дългопол, но не все още не са достигнали до тръбопровода, който е с диаметър близо 2 метра. По него текат 2 200 литра вода в секунда. На свлачището работят 4 тежки машини - 2 верижни и 2 колесни. За повече няма място, обясниха от водното дружество във Варна. Работата на аварийните екипи продължава и в момента.
От снощи водата от деривацията "Китка - Варна" е спряна, като Варна се снабдява от Девненските извори. На много места в града обаче от чешмите тече мътилка, тъй като в тръбите е попаднала пръст от свлачището. И "В и К", и РЗИ - Варна, взимат постоянно проби за анализ. Техният съвет е водата от чешмите да не се пие, ако е с повишена мътност.
Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна