IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:54 | 12 февруари 2015
Обновен: 18:08 | 19 април 2024

Варна ще обединява младежта на България за 2017 г.

Двудневен форум започна в хотел „Черно море“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варна ще обединява младежта на България за 2017 г.

Надявам се Варна да обедини младежта на цяла България за 2017 г., така, както това се случи по време на нашата кандидатура. Това заяви Лилия Христова, директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, при откриването на двудневния младежки форум, който започна преди минути във Варна. Експерти, представители на младежки и неправителствени организации ще дискутират концепцията на Варна – европейска младежка столица.

„Спечелихме, защото получихме мощна подкрепа – от всички български евродепутати, от Кристалина Георгиева, от премиера Борисов, от кмета на Варна Иван Портних, от много организации. Очаквам така да премине и подготовката ни за важната 2017 г. Тази година Общинският съвет във Варна увеличи бюджета само за младежки дейности с близо 500 000 лева и цифрата достигна 902 000 лв. От тези пари 460 000 са за работа с неправителствения сектор“, каза още Христова.

По време на форума в хотел „Черно море“ участниците ще работят в четири ключови работни групи, които имат различно отношение към развитието на младите хора. Групите обхващат областите младежка работа и политики, образование и култура, бизнес и заетост, както и свободно време.

Сред гостите на форума са Калин Каменов – зам.-министър на младежта и спорта, Михаил Балабанов – главен секретар на Центъра за развитие на човешките ресурси към МОН, и др.

Юлиян Атанасов

 

Коментари

Новини Варна