Варна 14°
fallback
Новини Варна
17:31 | 14 август 2019
Обновен: 21:30 | 4 май 2024

Половин тон нелегален алкохол засякоха гранични полицаи край Варна

Доставката е била предназначена за местния пазар

По материала работи: Борис Проданов

Половин тон нелегален алкохол откриха гранични полицаи край Варна. Това стана по време на специализирана операция на НС „Гранична полиция“ и агенция „Митници“ за противодействие на престъпления, свързани с акцизни стоки, съобщи комисар Диян Иванов, началник на „Гранична полиция“ – Варна, на извънреден брифинг.

 

В рамките на акцията в предиобедните часове на 14 август в местност „Харамията“ гранична полиция спира брандиран микробус. При проверка на товара са открити разфасовки със съдържание различно от обявеното. Обявени по стокови разписки са нискоалкохолни напитки – вина, а в тетрапак опаковки са открити високоалкохолни напитки – мента, водка, уиски и ракия. Намереното нелегално количество алкохол е приблизително половин тон, уточни комисар Иванов.

 

Открити са около 150 тетрапак опаковки от по 3 и 5 литра. В микробуса е имало и стъклени оригинални бутилки с водка, мастика, ракия и мента. Тепърва ще се установява дали тези бутилки играят ролята на мостра, каза районен прокурор Владислава Панайотова. Доставката е за Варна и тепърва ще се установява откъде е тръгнала стоката и за къде точно е предназначена, добави тя.

 

Задържани за 24 часа са шофьорът на микробуса и двама негови спътници. Разследването продължава, предстои да бъде решено дали на тримата ще бъде наложена мярка задържане под стража. За подобно деяние законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода, уточни прокурор Панайотова.

 

Мариана Стойкова

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback