IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
15:41 | 19 февруари 2015
Обновен: 13:13 | 29 март 2024

С премиерата на „Рапунцел“ Кукленият пак прави чудеса

Представлението е утре от 18,30 ч.

По материала работи: Златина Добрева
Сцена от пиесата.

Поредният празник за вярната си публика е подготвил Държавният куклен театър – Варна. По традиция всяка нова постановка на трупата се посреща с огромен интерес и има защо: тук се правят стойностни неща, а салонът винаги е пълен. Какъв по-добър атестат за работата му?
В първата си премиера за 2015-а Кукленият театър представя една обичана и популярна приказка на Братя Грим - „Рапунцел“. Представлението е утре от 18,30, а в събота от 11 и от 12 ч. има още две представления. Постановката е на Росица Миновска – Деведжиева. През 1998 г. тя постави във Варна хитовата пиеса „Да летиш с Мери Попинз“. Любопитното е, че и тогава, и сега сценографията е поверена на Свила Величкова, а музиката е на Пламен Мирчев – Мирона.
Малката и любопитна публика ще види съдбата на красивата дългокоса Рапунцел, която е затворена в непристъпна кула от магьосницата баба Готел. И както става в приказките, на бял кон ще дойде принцът.
В главната роля естествено ще видим чаровната Евгения Василева. „Тя е родена за тази роля“, казва Вера Стойкова, директор на Кукления театър. В ролите се превъплъщават още актьорите Емилия Петкова и Росен Радев.
„Това е една история за съзряването, за периода, в който децата стават самостоятелни. Тя ни учи, че не е възможно да предпазим порасналите деца от света, като ги изолираме от него. Защото колкото повече ограничаваш някого, толкова повече той жадува свободата. Спектакълът е за правото на личен избор и за силата на любовта“, казва режисьорката.
“Прекрасна, вълшебна, красива приказка с невероятна сценография. Спектакълът третира проблемите и на децата, и на родителите. Понякога родителите правят необмислени неща, а децата страдат. Пиесата разкрива и голямата сила на любовта. Много приятна изненада е дебютът на Росен Радев, който играе принца, има и още роли. Радваме се, че е в нашата трупа“, сподели Вера Стойкова.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна