IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:46 | 24 февруари 2015
Обновен: 11:09 | 20 април 2024

Със 120 000 лв. ще ремонтират кухнята на "Евксиноград"

Оферти за доставка и монтаж на кухненско оборудване се събират до 23 март

По материала работи: Златина Добрева
Със 120 000 лв. ще ремонтират кухнята на "Евксиноград"

Оферти за доставка и монтаж на кухненско оборудване за двореца "Евксиноград" събира до 23 март 2015 г. администрацията на Министерския съвет.  Прогнозната стойност на поръчката е малко над 120 000 лв. с ДДС.
Средствата са по проект за "Реставрация и консервация на двореца "Евксиноград" и прилежащия му парк" и са по европейската програма "Регионално развитие”. Изборът на печелившия кандидат ще се базира на подадената най-ниска оферта. Това става ясно от обявената преди дни обществена поръчка.
От техническото задание се вижда, че за лятната резиденция на властта - двореца "Евксиноград", който е предпочитано място за почивка на министри, депутати и висши представители на държавната администрация, ще бъдат закупени професионални печка, фурна, скара, два фритюрника, три съдомиялни и три чашомиялни машини, колбасорезачка, кафе-машина, кафемелачка, машина за лед, 8 хладилни витрини за напитки, 8 хладилника, стелажи, работни маси, шкафове и др.
Срокът за доставка и монтаж на новото кухненско оборудване е 90 дни.
Предстоящия летен сезон резиденцията на властта ще посрещне гостите си и с обновен парк. В началото на февруари администрацията на Министерския съвет е подписала договор на стойност 404 397 лв. с ДДС за "доставка и засаждане на растителни видове". За срок от 4 месеца фирмата изпълнител "Бургасцвет-90-Танев" ще трябва да достави десетки видове редки и ценни растителни видове, които да обогатят един от най-красивите ботанически паркове у нас. Финансирането отново е с европейски средства по ОП "Регионално развитие".

Коментари

Новини Варна