IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
08:37 | 3 март 2015
Обновен: 01:27 | 6 април 2024

Много мероприятия са предвидени във Варна по повод 3 март

Редица мероприятия са предвидени във Варна по повод Националния празник 3-и март. Събитията започват още в 9.00 часа, когато в Катедрален храм „Свето Успение Богородично” ще се проведе празничен молебен за България.

По материала работи: Пламен Янков
Много мероприятия са предвидени във Варна по повод 3 март

Редица мероприятия са предвидени във Варна по повод Националния празник 3-и март. Събитията започват още в 9.00 часа, когато в Катедрален храм „Свето Успение Богородично” ще се проведе празничен молебен за България. В 9.30 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий” тържествено ще бъде издигнат националния трибагреник.

От 9.40 часа от пл.„Св. св. Кирил и Методий” до Паметника на Граф Игнатиев ще започне шествие посветено на Националния празник. От 10.00 часа шествието ще продължи по пл. „Св. св. Кирил и Методий”, бул. „Мария Луиза”, бул. „Осми приморски полк”, бул. „Сливница”, Морска градина, до Мемориалния паметник на украинските воини. В 10.30 часа в Морската градина ще се проведе церемония по полагане на цветя на Мемориалния паметник на украинските воини. От 11.00 часа на паметника на руските воини в Морската градина ще се проведе поклонение и полагане на венци с военен ритуал. В 13.00 на паркинга пред Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично" ще се проведе и мотошествие на големите мотоклубове на град Варна и региона под надслов:„В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ !”. Тръгването на колоната е предвидено за 13.30 ч. 
От 14.00 часа в район „Владислав Варненчик” в парк с Мемориал на руските воини – освободители и първите заселници на района ще се проведе поклонение и полагане на венци. От 15.00 часа във фоайето на Фестивален и конгресен център ще бъде открита Фотографска изложба „Фотография”, „ЧАСОВНИКОВИ КУЛИ” и изложба – базар на макети. Малко по-късно в 16.30 часа отново във Фестивален и конгресен център ще бъде открита изложба на тема „МОЯТА БЪЛГАРИЯ”. В рамките на изложбата ще се проведе и награждаване на лауреатите от едноименния Общински конкурс, раздел „Художествено слово”. Кулминацията на тържествата по повод Националния празник на България във Варна ще започне в 18.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център, където ще се проведе концерт-спектакъл „3 МАРТ 1878 – ВЪПЛЪЩЕНИЕТО НА ЕДНО НОВО НАЧАЛО”.

Коментари

Новини Варна