IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
09:10 | 10 март 2015
Обновен: 18:09 | 20 април 2024

Дни на кандидат-студента се провеждат в Пета гимназия

По материала работи: Златина Добрева
Дни на кандидат-студента се провеждат в Пета гимназия

За трета поредна година гимназията с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх” е домакин на инициативата „Продължи напред” – Дни на кандидат-студента. „Това е уникално начинание, което няма аналог в друго варненско училище”, похвалиха се организаторите.
Форумът се радва на голям интерес от страна на ученици и родители. Целта е да се повиши информираността на бъдещите кандидат-студенти при избора къде да продължат своето обучение.
Сред участниците в Дните на кандидат-студента 2015 са всички варненски университети, Колежът по туризъм, столичните Нов български университет и Химикотехнологичен и металургичен университет и Американският университет – Благоевград.
Освен изложение на учебните заведения, поместено във фоайето на училището, тридневната програма включва и редица съпътстващи събития - презентации, индивидуални кариерни консултации, представяне на специализирани медии и информационен кът с материали.
Акцент в тазгодишното издание е представянето на възможностите за обучение в чужбина. Сред изложителите са центрове за чуждоезиково обучение, фирми, предлагащи бакалавърски и магистърски програми в чужбина, както и консултантски къщи, даващи насоки за възможностите за получаване на висше образование зад граница.

Коментари

Новини Варна