IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:59 | 10 март 2015
Обновен: 05:33 | 27 март 2024

Ивайло Калфин: Бизнесът ни моли тийнейджъри да работят лятно време

Министърът се надява, въпреки скептичните прогнози, туристическият сезон да донесе успех

По материала работи: Златина Добрева
Ивайло Калфин: Бизнесът ни моли тийнейджъри да работят лятно време

Има идея на хотелиери да се облекчи режимът, при който работят лятото тийнейджъри между 16- и 18-годишна възраст. Това съобщи по време на провеждащия се днес във Варна форум „Проблеми и предизвикателства пред туристически сезон – лято 2015 г.“ социалният министър Ивайло Калфин. Той се надява тази година, въпреки скептичните прогнози, туристическият сезон да донесе успех.
От бизнеса пожелаха още сезонните работници след приключване на лятната си работа да карат курсове за повишаване на квалификацията си, допълни Калфин. Според него в това искане има смисъл, ако  тези хора после обратно се върнат на работа.
Руските туристи не се отдръпват само от България, а и от други дестинации. В момента има девалвация на рублата и подобни почивки им идват скъпо, каза Ивайло Калфин.
Кметът Иван Портних запозна представителите на туристическия бранш с ремонтните дейности, които в момента община Варна извършва. Градоначалникът  обеща до началото на сезона ремонтите да приключат. Да посрещнем гостите с една добра инфраструктура, призова кметът. Портних е на мнение, че добрата инфраструктура е от полза за туризма.
Деян Балевски

Коментари

Новини Варна