IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
11:00 | 12 март 2015
Обновен: 00:10 | 22 март 2024

50% от първокурсниците в Колежа по туризъм намират работа на Студентската трудова борса

По материала работи: Златина Добрева
Снимка Пламен Гутинов

90% от възпитаниците на Колежа по туризъм работят по специалността още от първи курс. 50-60% намират реализацията си по време на трудовата борса, организирана от учебното заведение, обяви директорът на учебното заведение доц. д-р Стоян Маринов. Това е причината форумът да е задължителен за първокурсници, тъй като им дава първа и най-точна ориентация в света на туристическия бизнес в региона.
22 фирми се включиха в тазгодишното издание на станалата традиционна Студентска трудова борса на Колежа по туризъм. Туроператори, хотелиери и ресторантьори от Св. св. Константин и Елена, Албена, Кранево, Несебър, Слънчев бряг, Приморско, Златни пясъци и др. изпратиха свои представители на форума, за да обявят свободните си работни места. „Всички сме наясно, че част от проблемите в туризма са свързани с кадрите и това е пропуск, с който трябва да се справим сами. Ние всяка година срещаме работодатели с наши студенти с надеждата да сме в помощ и на двете страни. Работодателите да открият мотивирани млади хора, които искат да се реализират, а студентите да намерят най-подходящите за тях позиции”, каза Стоян Маринов.
„Предложения от чужбина дърпат много от нашите студенти навън, но като гледам интереса към трудовата борса, явно доста от младите хора ще останат да работят у нас. Въпреки разликата в заплащането, явно условията за работа тук не са чак толкова лоши, както обичаме да се оплакваме”,  допълни директорът на Колежа по туризъм.
Полина Петрова

Коментари

Новини Варна