IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
19:13 | 13 март 2015
Обновен: 13:15 | 19 април 2024

Tърсят изпълнител за доков ремонт на „Калиакра“

„Български морски квалификационен център“ вече обяви процедура за избор на изпълнител

По материала работи: Слав Велев
Tърсят изпълнител за доков ремонт на „Калиакра“

Учебният ветроходен кораб „Калиакра“ ще премине междинен доков ремонт, научи Maritime.bg.

 

„Български морски квалификационен център“ вече обяви процедура за избор на изпълнител, която се провежда на основание наредбата за прегледите на корабите и корабопритежателите и в съответствие с указанията на Български корабен регистър, както и изискванията на Изпълнителна агенция ”Морска администрация”.

 

За подновяване валидността на документите, издадени от регистровата организация, е необходимо на всеки пет години УВК „Калиакра“ да извършва класов ремонт, за да се потвърди годността и надежността на корпуса и механизмите му по определени критерии. В средата на петгодишния период (или на всеки тридесет +/- три месеца) след класовия ремонт регистровата организация изисква да се направи междинен преглед на корпуса, който трябва да бъде извършен на сух док.

 

БМКЦ предвижда ремонтът да се осъществи през месеците април и май, след избора на изпълнител.

 

За ремонта на морския посланик на България са предвидени 60 000 лева. От БМКЦ обясниха пред Maritime.bg, че сумата е осигурена от бюджета на центъра.

 

Коментари

Новини Варна