IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
19:37 | 13 март 2015
Обновен: 21:33 | 16 април 2024

Чавдар Трифонов пръв кандидат за кмет на Варна

Независимият кандидат пръв официално обявява старт на кампанията си

По материала работи: Слав Велев
Чавдар Трифонов пръв кандидат за кмет на Варна

Независимият кандидат за кмет на Варна от последните извънредни избори Чавдар Трифонов изпревари колегите си политици от морския град, като пръв обяви намеренията си да се кандидатира в борбата за местния вот на есен.

 

39-годишният мениджър се впуска в битката за Варна още тази неделя (15 март), половин година преди официалния старт на кампанията.

 

Очаква се кандидатурата на Трифонов да бъде подкрепена от дясно-центристките партии, като вече представители на ДСБ направиха сериозна заявка за подобен сценарий, а партията ще се яви на местния вот, като част от Реформаторския блок. 

 

Действащият кмет Иван Портних също е сигурен кандидат за изборите на есен, въпреки че все още няма официална резолюция от страна на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 

От БСП също още умуват, кой от червените редици да бъде пуснат в битката за Варна. Очакванията са това да бъдат бившият министър на транспорта и дългогодишен шеф на пристанище "Варна" Данаил Папазов, градският лидер на червените Борислав Гуцанов или шефът на областната структура Красимир Янков.

 

 

 

Коментари

Новини Варна