IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
23:23 | 14 март 2015
Обновен: 07:57 | 16 април 2024

Масово младите във Варна пият хранителни добавки за отслабване преди летния сезон

Консултирайте се с лекар, преди да закупите препарат, съветват специалисти

По материала работи: Слав Велев
Масово младите във Варна пият хранителни добавки за отслабване преди летния сезон

Ръст в продажбите на хранителни добавки се отчитат в началото на пролетта във варненските аптеки. Това коментираха пред Радио „Фокус” – Варна фармацевти от Варна. Най-търсени са добавките за отслабване, като по думи на специалиста те се търсят предимно от млади жени, които искат да са във форма за летния сезон. Според фармацевтите голямото търсене на такива добавки се обуславя най-вече от рекламите в интернет. Специалистите обаче съветват варненци преди да закупят, какъвто и да е препарат да се консултират първо със своя личен лекар.

 

Все пак се оказва, че заради модата все повече млади момичета се подлагат на жестоки диети или почват да пият лекарства за отслабване поръчани от интернет. Това според специалисти обаче е много опасно, тъй като някой от тези лекарства причиняват сериозни вреди на здравето. Освен това са вредни и строгите диети, които напомнят режим в концлагер. Според диетолози храненето трябва да е балансирано, за да има ефект от диетата и теглото да се задържи трайно.

 

Фокус

Коментари

Новини Варна