IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
17:30 | 15 март 2015
Обновен: 23:05 | 22 април 2024

"Аспарухово" се обедини в помощ на бедстващите в Южна България

Дарителската акция ще продължи до 20 март

По материала работи: Ставри Таргов
"Аспарухово" се обедини в помощ на бедстващите в Южна България

С огромен интерес започна във Варна кампанията за набиране на средства за пострадалите от снежния ад в община Мадан. Инициативата е на хора от квартал „Аспарухово“ и ще продължи до 20 март. Само за час от началото на кампанията днес вече бяха събрани помощи от над 40 души. Идеята е на Геновева Михайлова, която сподели намеренията си в социалната мрежа и много хора откликнаха. „Всичко се случи много бързо, както виждате пунктът вече е пълен с дарения, за което много благодарим на хората”, сподели тя.
Мария Георгиева и Мартин Златев са хората, които се захващат дейно с организацията. Те са водени от желанието сега кварталът да помогне на бедстващите хора, както през лятото цялата страна помогна на „Аспарухово“. „Ние искаме да върнем жеста. Не защото сме длъжни, а защото това е наша съкровена идея, мечта“, споделиха те.
Вече са изпратени два електрически агрегата за Мадан, които са дарени от фирми от район “Аспарухово”. От тях хората имат най-голяма необходимост, защото 40 селища в района са без ток.  Ще се изпращат и храните, които се събират регулярно.
За момента не се събират пари, но ако не могат да се осигурят транспортни фирми, които благотворително да извозят продуктите, ще се наложи да се отвори дарителска сметка, съобщиха организаторите на кампанията.
Даренията се събират на улица „Искър“ 48 зад Четвърто РПУ. Те се приемат всеки ден от 9,30 до 17 часа. Всички набрани помощи ще бъдат протоколирани и водени на строг отчет. На този етап бедстващите в Южна България имат най-голяма нужда от храни (с дълъг срок на годност) и лекарства.
„Когато тук, в квартал "Аспарухово", хората бедстваха, цяла България се стече да помогне. Можем ли да се обединим и сега ние да помогнем?" апелираха инициаторите на акцията към жителите на варненския квартал.

Александър Йорданов

 

Коментари

Новини Варна