IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:15 | 16 март 2015
Обновен: 13:32 | 23 април 2024

Експерт: Добре е, че влизаме в руските медии с нещо положително

Братушките ни удрят рамо за круизния туризъм

По материала работи: Деян Михайлов
Експерт: Добре е, че влизаме в руските медии с нещо положително

Добър PR и рекламен ефект е, че руските медии споменават България и туристическата ни дестинация с нещо положително. Така доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара коментира срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов.


Посещението на нашия министър бе широко отразено от медиите в Русия. Винаги съм казвал, че е добре да попадаме в новинарските хроники с нещо положително. Това оказва положителен ефект върху туристическия бранш, категоричен е Маринов.


Не бива да се отказваме, трябва да сме активни, да работим за привличане на гостите от Русия. Тезата, че девалвацията на рублата е направила руснаците пестеливи е вярна, но съгласете се, че в една държава със 143 милиона души население, все има богати хора, които желат да отидат на екскурзия в чужбина, каза още Стоян Маринов.


България и Русия пък ще работят за подписването на Протокол за сътрудничество в областта на круизния туризъм. Това са се договорили в Москва министърът на туризма Николина Ангелкова и ръководителят на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, съобщава  сайтът на най-новото българско министерство.


Ангелкова и Сафонов се обединили около мнението, че круизният туризъм е много перспективен и подобен протокол може да залегне и в общ документ на страните-членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество.


Припомняме, че до началото на месец март имаше общо 36 заявки от круизни кораби, които да акостират на Морска гара във Варна през 2015 година. В Бургас се очаква броят им да достигне 30.


Министър Ангелкова е изразила становище по време на срещата си с Олег Сафонов, че поклонническият туризъм крие големи перспективи. На територията на България има повече от 4 200 манастири и храмове, които биха могли да привлекат вниманието на православните руски туристи.


Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна