IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
16:39 | 2 юни 2020
Обновен: 06:06 | 28 март 2024

Окончателно: Обвинените за убийство на DJ Теди остават в ареста

Соченият за поръчител търпи най-тежката мярка от 10 месеца

По материала работи: Слав Велев
Тодор Тодоров - Dj Teddy

Обвинените като физически извършител и като подбудител на убийството на варненския диджей Теди ще продължат да пребивават в ареста, реши състав на Варненския апелативен съд., предадоха от пресслужбата на правораздавателния орган.

 

46-годишният Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy, беше открит мъртъв край блока му на варненския булевард „Осми приморски полк“ в късните вечерни часове на 26 февруари 2015 г. По тялото му имаше няколко прободни рани. След продължило повече от 4 години разследване през юли 2019 г. като физически извършител беше задържан Константин Бухлев. Според прокуратурата той е получил 20 000 евро от Григор Колев, за да извърши поръчковото убийство. 

 

Константин е дал обяснения пред разследващите в края на януари. Били са разпитани и свидетели, които са потвърдили, че по време на убийството е бил в София, а не във Варна. Изготвени са и докладни записки след преглед на видео записи от охранителни камери в района на мястото на престъплението. От тях не се установява Константин да е бил в близост, изтъкна неговата защита. 

 

Според обвинението новосъбраните показания не могат да оборят обоснованото предположение за авторството на деянието на фона на предходно събраните доказателства. Представителят на Апелативната прокуратура посочи, че повдигнатото обвинение е с най-висока тежест, поради което мярката задържане под стража е законосъобразна и адекватна.
    

 

Според съда прегледът на цялата доказателствена съвкупност не разколебава изводите на предходните съдебни състави, разглеждали казуса. Новоразпитаният свидетел не установява факти, които категорично да опровергават съпричастността на Константин Б. към деянието. 

 

Защитата на Григор Колев също изтъкна новосъбраните доказателства, както и факта, че соченият за поръчител на убийството търпи най-тежката мярка вече 10 месеца. 
    

 

Съдебният състав постанови, че срокът задържане под стража, с оглед вида и характера на разследваната престъпна дейност, не е прекомерен. За това време не е била разколебана тезата за авторството, тъй като не са постъпили нови факти и данни в тази насока.

 

Определенията на Варненския апелативен съд не подлежат на обжалване. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна