IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
18:35 | 29 март 2015
Обновен: 22:13 | 14 май 2024

И във Варна: Кърмачки правят символичен протест

Досега участие са заявили 140 бъдещи и настоящи майки

По материала работи: manager
И във Варна: Кърмачки правят символичен протест

Варненски майки организират символичен протест заради нарастващата нетърпимост спрямо кърмачките и тяхното присъствие на обществени места. В знак на солидарност с акцията, която се организира в София днес по обяд, те се присъединяват с мероприятие на същата дата и в същия час, но с по-различни послания. 

 

Досега участие са заявили 140 бъдещи и настоящи майки, мислещи, че има много по-сериозни проблеми, свързани с майчинството, отколкото преекспонирания въпрос с кърменето на обществени места. „На мнение сме, че обществото не осъзнава съществените спънки, които съпътстват ежедневието на варненките с бебета, и настървено ги обижда и напада. Бихме желали да привлечем вниманието към липсата на условия за бебета и кърмачки във Варна. Не случайно сме избрали голям търговски център за събитието, тъй като той е единствен с подходяща тоалетна в целия град. За съжаление, не можем и да мечтаем за стаи за кърмачки. Но подчертаваме, че това не е протест и в никакъв случай не срещу моловете. Тъй като те не оформят общественото мнение, което през последните дни настървено напада майките.

 

Щастливи сме, че не сме първи и няма да останем последни, организиращи подобно събитие”, се казва още в съобщението.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна