IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
09:36 | 28 юли 2020
Обновен: 10:08 | 19 май 2024

Гларус със счупено крило раздели варненци. Да му помогнат или не?

Социалните мрежи гъмжат от подобни постове

По материала работи: Слав Велев
Гларус със счупено крило раздели варненци. Да му помогнат или не?

Гларус със счупено крило раздели варненци - да му помогнат или не. Вчера Bogdan Dimitrov публикува във фейсбук групата "Забелязано във Варна" призив: "Счупено му е крилото . Някой ако има възможност да му помогне .. намира се в луна парка на морска гара", придружен от три снимки на пострадал гларус от вчерашната буря в нашия град.

 

Защо обаче самият г-н Димитров не му е помогнал, а търси съпричасност в социалните мрежи остава загадка. Фейсбук групите са пълни от подобни постове за пострадали животни и птици, като повечето от авторите на въпросните публикации търсят помощ от останалите потрбители, вместо сами и безгласно да се погрижат за бедстващите твари.

 

Публикацията на г-н Добрев раздразни голяма част от потребителите на групата:

 

Rumen Petrov: "Ти защо не си го прибра в къщи да му помогнеш?"

 

Stefan Ivanov: "Това е най големия вредител как да му помогнеш пред очите ми изяде малко гълъбче да си седи така мръсна птица"

 

Тодоров Димитър: "Казва се Естествен Подбор ,откачалки природо"защитници" . За дъждовните червеи очаквам някой да пророни сълзи. То бива,бива ама лудостта и граници трябва да има?"

 

Maya Golemanova към Тодоров Димитър: "то и мозък трябва да има човек, но при теб очевидно липсва".

 

Мария Войнова: "Отворете учебник по биология и ще разберете, че наистина е подбор... Пък и тия вредни твари бяха изкълвали очите на бебе, ако не ме лъже паметта"

 

Darina Zhecheva: "Съгласна съм с естествения подбор. Виждала съм как тези птици убиват гълъби, грабят храна от ръцете на хората. Аз лично изпитвам ужас от тях. Дори куче или котка няма да ти се нахвърли да ти вземе храната от устата"

 

Даниел Добрев: "Другата седмица ще мина"

 

Николай Белчев: "Котките ще го изядат за жалост"
 

Васил Калчев: Един познат има питбул. Не я обичам тази порода, но много й се услаждат чайките. Аверчето се чудеше как да помогне на песа да закуси, че само болните успявал да хване, не му стигали, а другите били много пъргави"

 

Stefan Ivanov: "Намирам се в Белгия има една заседнала чайка на покрива моля някой да помогне"

 

Николай Колев: "Гларусите са голяма напаст и това си е естествен подбор или ще живее или не, с един по-малко няма да има разлика, те са диви птици не питомни..."

 

Bella Belinda: "Е ще събере просълзени емотикони и сърчица. Все пак морална подкрепа."
 

Stefan Ivanov "Големи "защитници" направете си ФЕРМА за чайки"

 

Не липсват и мнения в обратната посока:

 

Тодор Йонков Тодоров: "Нямам обеснение каква е тази злоба даже и към животното хора всяко добро се връща бъдете добри и се обичаите"
 

Savena Dimova: "Защо трябва винаги да се сипе негативизъм!? Човека го публикува, с цел да се помогне, защото животинката явно има нужда. Който иска да помага, ще го направи, а който не иска никой не го кара. Всичко останало са празни приказки и чесане на езици. Хубав ден!

 

В крайна сметка животът е наистина суров и се движи по своите правила. Ако искате да помогнте на някой бил той човек, животно или птица направете го - напълно безкористно и без да споделяте за това в интернет. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна