IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:02 | 17 август 2020
Обновен: 17:13 | 19 май 2024

Митрополит Йоан: 2,6 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонта на покрива

За благодарност - дарителите ще бъдат споменавани във всяка молитва, сред тях са Бойко Борисов и кмета Портних

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Черно море АРХИВ

Мащабен ремонт на покрива и куполите на катедралния храм "Успение Богородично във Варна, който ще продължи поне година, започват от Варненската и  Великопреславска митрополия. Това стана ясно от пресконференция на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

 

Стойността на ремонта е 2,6 милиона лева,  400 000 лева са осигурени от правителството и общината, съобщи Варненският и великопреславски митрополит Йоан, който се обърна към варненци и призова за търпение, тъй като богослуженията ще продължат, както и досега.

 

Стана ясно, че куполите на катедралата ще бъдат позлатени с дарението на "масивния" бизнесмен Димитър Желев, който поема изцяло финансирането на тази част от обновяването на храма. Строителната площадка ще бъде открита до края на седмицата, съобщи дядо Йоан пред Радио Варна.

 

Бойко Борисов отпунал 200 000 лева за ремонта, поясни митрополитът, като не уточни дали са лични или държавни средства, но му благодари лично. Негово Високопреосвещенство не пропусна да благослови и кмета Портних, за отпуснатите пари за ремонта от общинската хазна.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна