IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:49 | 3 септември 2020
Обновен: 06:10 | 14 май 2024

Варненци се жалват: Уж има "синя зона", а никой не глобява!

Живеещи на ул."Иван Аксаков" във Варна се оплакват, че няма контрол на паркирането в района

По материала работи: Слав Велев
Варненци се жалват: Уж има "синя зона", а никой не глобява!

Румяна Войнова живее със семейството си на улица „Иван Аксаков”. След влизане в сила на синята зона, те са платили годишен абонамент , въпреки че кооперацията им има двор и рядко се използва другото място. Проблемът според нея е в липсата на адекватен контрол в посочената зона 9. Според Войнова, за разлика от масовото глобяване и поставяне на скоби в центъра на града, особено около Фестивалния  и конгресен център и в Гръцката махала, на нейния адрес никой не глобява и не поставя скоби, а нарушенията и неправилното паркиране са масови, пише Радио Варна.

 


Управителят на общинско предпирятие „Паркинги и синя зона” Младен Иванов също е получил сигнала на Румяна Войнова и вече е инструктирал служителите си как да действат спрямо нарушителите.

 

Служителите, които поставят скоба в обхвата на „Синя зона“, имат правомощия за това, а скоба се поставя само на водачи които са паркирали правилно, но не са заплатили времето на престой. Неправилно паркиралите в зоната могат да получат акт или да бъдат репатрирани от техническо средство тип „паяк“, каза Иванов.

Коментари

Новини Варна