IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:45 | 16 септември 2020
Обновен: 20:29 | 23 април 2024

Съдят млада варненка, теглила кредит с данните на съквартирантката си

За борча си, момичето научило от колекторската фирма, която започнала да я притеснява

По материала работи: Слав Велев
Съдят млада варненка, теглила кредит с данните на съквартирантката си

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд подсъдима, представила неверни данни при получаване на бърз кредит, съобщават от прокуратурата.

 

Отговорност ще се търси от 28-годишната Александра П., представила неверни сведения, за да получи заем от дружество за бързи кредити. Според Наказателния кодекс престъплението се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от 1000 до 5000 лева.

 

Подсъдимата Александра живяла известно време със съквартирантка. Решила да изтегли бърз кредит в размер на 300 лева с личните й данни. Кандидатстването за кредит ставало онлайн. В искането Александра попълнила имената на бившата си съквартирантка, но погрешно изписала презимето й. За контакт посочила телефонен номер, който бил регистриран на името на майка й. В заявлението изписала номера на банковата си сметка и ползвания от нея имейл. 

 

След като кредитът бил одобрен, в сметката на подсъдимата постъпила сумата от 300 лева. Александра нямала намерение да връща парите. И към момента тя не е възстановила сумата.

 

През 2019 г. лошият кредит бил изкупен от колекторска фирма, която завела иск към бившата съквартирантка на Александра. За тегления с нейното име бърз кредит момичето научило едва след претенциите на фирмата. 

 

Образувано е  досъдебно производство. 28-годишната Александра, която е с висше образование и не е осъждана, се възползвала от правото да не дава обяснения за умишленото престъпление, което извършила.

 

Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна