IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
12:05 | 19 септември 2020
Обновен: 04:02 | 10 април 2024

Събраха необходимата кръв за пострадалия Петър от "Галата"

Над 100 души са спомогнали за неговото възстановяване, съобщи съшругата му във Фейсбук

По материала работи: Слав Велев
Събраха необходимата кръв за пострадалия Петър от "Галата"

Достатъчен брой кръводарители са се отзовали в помощ на Петър Дулев, който пострада, когато автомобил, управляван от неправоспособен шофьор, се вряза в малкото му магазинче за храна във варенския квартал "Галата", а той бе залят от гореща мазнина.

 

Няколко дни след инцидента вече е събрано е необходимото количество кръв за лечението му, съобщи във Фейсбук съпругата му Галина.

 

В първите 20 дни от лечението Петър се нуждае ежедневно от 5 кръводарителя, съобщи съпругата му Галина Дулева. Необходимото количество вече е дарено, което означава, че над 100 души са дарили в ползва на Петър.

 

"Здравейте, пиша ви пак във връзка със съпруга ми Петър Иванов Дулев. Искам да благодаря на всички хора които ни помогнаха в този труден момент. Събра се нужния брой кръводарители. На този етап не е не необходимо повече. В по късен етап ако се наложи да се прави пластика тогава може би. Искам пак да благодаря на всички добри хора, които ни помогнаха. Много моля, споделете поста да стигне до повече хора", написа Галина.

 

Вследствие на инцидента Петър получи над 30% изгаряния и в момента се лекува в специализираната клиниката към Военноморска болница.

 

Добрата новина освен, че има необходимото количество кръв за лечението му е, че животът му е извън опасност.

 

На по-късен етап, в случай, че се наложи да се прави пластика е възможно отново да са необходими кръводарители, съобщи супругата на Петър и благодари на всички добри хора, които са помогнали.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна