Варна 12°
fallback
Новини Варна
15:20 | 28 септември 2020
Обновен: 22:14 | 23 април 2024

"Демократична България" иска оставката на председателя на Общинския съвет във Варна

Хората на Христо Иванов обвиняват Тодор Балабанов в порочни практики

По материала работи: Слав Велев

„Демократична България” настоява за оставката на председателя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов. Като основен мотив градският лидер на ДСБ Васко Василев изтъкна пред Дарик проведените само 8 сесии от началото на мандата на местния парламент, едната от които е била тържествена. Повече от 7 месеца пък не са провеждани заседания на комисиите „Архитектура и градоустройство”, „Благоустройство и комунални дейности”,  „Наука и образование”, посочи още Василев.

 

„Над 100 хил. лева годишно струва председателското място и е хубаво Балабанов да свърши някаква работа”, заяви Василев, според когото председателят на Общинския съвет се е превърнал в обслужващ персонал на кметската администрация.

 

От „Демократична България” са недоволни, че малко преди заседанията на комисии се вкарват допълнителни точки и съветниците нямат време да се запознат с тях. Като пример Василев посочи последното заседание на финансовата комисия, когато Тодор Балабанов е предложил 7 точки „за разпореждане с милиони левове”.

 

На утрешната сесия на местния парламент ще бъдат гласувани промени в управителните съвети на общински търговски дружества, за които няма предварителна информация, каза още съпредседателят на „Демократична България” в морския град Васко Василев.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback