IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:31 | 5 април 2015
Обновен: 17:19 | 18 април 2024

Ученичка от СОУ „Н. Геров“ трета на „Знам и мога“

Състезанието се провежда в писмена форма чрез решаване на 12 задачи, предимно със свободен отговор

По материала работи: Деян Михайлов
Ученичка от СОУ „Н. Геров“ трета на „Знам и мога“

Рая Демирева от СОУ „Н. Геров“ във Варна се представи отлично в националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“, който се проведе в Бургас. Надпреварата бе за ученици от IV клас, а до финала бяха допуснати 43 деца от 27 града на България. С резултат 43,5 т. Рая зае трето място в крайното класиране, като бе изпреварена само от Вяра Тодорова от Враца с 45 т. и Симона Димова от Силистра – 44 т.
Олимпиадата „Знам и мога“ е една от интересните инициативи, реализирани от МОН. Идеята е създаването на среда, в която децата да демонстрират в условията на съревнование интегралния резултат от своите знания, умения и нагласи.
Състезанието се провежда в писмена форма чрез решаване на 12
Задачи, предимно със свободен отговор, които може да имат и подусловия. В тях се включват теми от всички изучавани предмети, както и от областта на екологичното и здравното образование, защита от бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасност на движението и др.

 

Коментари

Новини Варна