IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
09:00 | 6 октомври 2020
Обновен: 09:08 | 25 април 2024

Започна ремонт на детска ясла „Чуден свят“ във Варна

Общината е подала проекти за изграждане на нови пристройки за над 200 нови места

По материала работи: Слав Велев
Започна ремонт на детска ясла „Чуден свят“ във Варна

Снимки: Фейсбук; Иван Портних

 

Още една детска ясла във Варна – „Чуден свят“, ще бъде напълно обновена.Сградата е построена през 1962 г. и оттогава не е ремонтирана. Това съобщи във Фейсбук кметът Иван Портних. Изпълнението на проекта е част от политиката на общината за създаване на съвременни условия за децата на Варна.

 

Обновяването на „Чуден свят“ започва броени дни след старта на основния ремонт на друга стара сграда – на детска ясла „Роза“ в район „Приморски“, строена през 1971 г. И в двете детски заведения вече са обновени площадките за игра.

В „Чуден свят“ предстои изпълнение на мерки за енергийна ефективност – подмяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и хидроизолация на покрива, подмяна на електрическата инсталация, на осветителните тела, на остарялата ВиК мрежа; газифициране и подмяна на старите радиатори за отопление.

 

Ще бъде направена нова вентилационна и климатична инсталации, както и пристройка за два външни асансьора. Предвидено е още изграждане на платформи и на тоалетни за хора в неравностойно положение.

 

Кметът Иван Портних съобщи, че Община Варна е подала към Министерство на образованието и науката проекти за изграждане на нови пристройки в четири детски ясли, които ще осигурят над 200 нови места.

Коментари

Новини Варна