IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:55 | 10 октомври 2020
Обновен: 19:31 | 24 април 2024

Апостола вече гледа от фасадата на НУ "Васил Левски"

Световно известният художник Насимо започна да рисува лика на Левски на стената на едноименото училище в кв. "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев
Апостола вече гледа от фасадата на НУ "Васил Левски"

Световно известният художник  Насимо - Станислав Трифонов започна работа по стенописа върху фасадата на НУ „Васил Левски“ във варненския кв. "Аспарухово", съобщиха от инициативния комитет.

 

Той бе поканен от родители и от ръководството на училището да нарисува портрета на Апостола на фасадата на учебното заведение. Стенописът ще бъде готов до няколко дни, средствата са събрани изцяло от дарения. Стана ясно, че ръководството на общината и Общинския съвет ще разговаря с Насимо за реализиране на подобни проекти на сградите и на други варненски училища.

 

"Момичета, трябва да се гордеете с това, което направихте! Дано имате последователи в действията си, защото те са достойни за подражание", написа във Фейсбук Албена Маринова, която излъчи на живо старта на това събитие.

 

ВИДЕО

 

Черно море

Коментари

Новини Варна