Световната здравна организация (СЗО) определи безопасността на храните като тема на Световния ден на здравето - 7 април, през т.г. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна. С избора на темата се подчертава необходимостта от разпространение на здравни послания както към потребителите, така и към производителите и доставчиците на храни. Целта е намаляване тежестта на хранителните заболявания и интоксикации от храни, съдържащи патогенни бактерии, вируси, паразити или химични вещества.
Като възможност за повишаване информираността на населението РЗИ – Варна, предоставя на електронната си страница плакат и 3-минутен филм, озвучен на български език - „5 ключа за по-безопасна храна”. Материалите са разработени от СЗО.
Безопасността на храните е тема №1 за Деня на здравето
07.04.2015 | 11:14 ч. Обновена: 22.06.2025 | 06:23 ч.
0

Новини
-
31 години по-късно: Костакурта си призна, че е направил дузпа срещу България
-
Кола пламна на АМ "Тракия" и предизвика пожар в нива
-
НОИ: Пенсиите ще се изписват и в евро
-
Тошко Йорданов отказа да подаде оставка
-
Шест варненски училища са с успех над 5,00 на матурите по БЕЛ след XII клас
-
Медицински хеликоптер превози 22-годишен мъж
Новини Варна
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата
Коментари