Безопасността на храните е тема №1 за Деня на здравето

Безопасността на храните е тема №1 за Деня на здравето

Световната здравна организация (СЗО) определи безопасността на храните като тема на Световния ден на здравето - 7 април, през т.г. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна. С избора на темата се подчертава необходимостта от разпространение на здравни послания както към потребителите, така и към производителите и доставчиците на храни. Целта е намаляване тежестта на хранителните заболявания и интоксикации от храни, съдържащи патогенни бактерии, вируси, паразити или химични вещества.
Като възможност за повишаване информираността на населението РЗИ – Варна, предоставя на електронната си страница плакат и 3-минутен филм, озвучен на български език - „5 ключа за по-безопасна храна”. Материалите са разработени от СЗО.

Коментари

Новини Варна
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата