IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
17:04 | 18 октомври 2020
Обновен: 05:42 | 28 март 2024

Прокуратурата пусна СНИМКИ и ВИДЕО от нарколабораторията в Горна

Открити са засети около 1000 растения от рода на конопа и е иззета марихуана с тегло 14 кг.

По материала работи: Слав Велев
Снимки: Прокуратура

Снимки и ВИДЕО от модерната нарколаборатория в Горна Оряховица публикува прокуратурата. Под ръководството на Окръжна прокуратура Велико Търново беше разбита модерна нарколаборатория за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Разследват се двама мъже за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества с цел разпространение. В града са открили функционираща модерна нарколаборатория за отглеждане и сушене на марихуана. В помещенията на бивш цех за разфасоване на месо, използвани като лаборатория, са обособени зали за отглеждане и зала за сушене на канабис. Помещенията са снабдени с капково напояване, модерна вентилационна и отоплителна система, осигуряваща денонощно постоянна температура и влажност. Открити са засети около 1000 растения от рода на конопа и е иззета зелена листна маса реагираща на марихуана с тегло  14 кг. В лабораторията са полагали грижи две лица, които към момента са задържани по реда на ЗМВР.

Предстои привличане на лицата в качеството на обвиняеми, предявяване на обвинение по чл. 354а, ал. 1 от НК и чл. 354в, ал. 1 от НК и задържането им за срок до 72ч, както и установяване и на други лица съпричастни към отглеждането и разпространението на наркотичните вещества, съобщиха още от прокуратурата.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна