IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:45 | 22 октомври 2020
Обновен: 17:17 | 17 април 2024

Наблюдателни служители на Летище Варна предотвратиха измама

52-годишна жена опитала да заплати чекиране на багаж към авиокомпания с две банкноти от по 50 евро и те се усъмнили

По материала работи: Слав Велев
Наблюдателни служители на Летище Варна предотвратиха измама

Наблюдателни служители на Летище Варна предотвратиха измама. 52-годишна жена ще бъде съдена за опит да прокара фалшиви пари във Варна, съобщиха от Окръжната прокуратура в морския град. 

 

На 9 май на Аерогара Варна обвиняемата направила опит да заплати чекиране на багаж към авиокомпания с две банкноти от по 50 евро. Качеството на фалшификатите било ниско и те веднага били разпознати от служителя, пред който били представени. Така довършването на престъплението било осуетено.

 

От заключението на изготвената по делото техническа е установено, че двете банкноти не са истинско платежно средство. Те са с идентичен сериен номер, отпечатани са с лазерен принтер, хартията, от която са изработени е нискокачествена, не притежават водни знаци и осигурителни нишки, а надпис на турски език GECERSIZDIR, което в превод означава НЕВАЛИДЕН. 

 

Прокуратурата е отчела като смекчаващо вината обстоятелство чистото съдебно минало на жената. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание лишаване от свобода от две до осем години.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна