IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
14:15 | 25 октомври 2020
Обновен: 19:44 | 27 февруари 2024

След скандал: Дете уби друго с нож

14-годишно момче намушкало фатално седмокласничка в спор за вещи

По материала работи: Слав Велев
След скандал: Дете уби друго с нож

Скандал между деца завърши с тежко престъпление. Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора полицията разследва убийство на момиче на 13 години от павелбанското село Скобелево. За престъплението е задържано момче на 14 години от същото село. Това потвърди днес за "24 часа" окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

 

Инцидентът станал в събота към 15 часа на улица в ромската махала на Скобелево.

 

Двете деца се скарали за някакви вещи, при което Туджай извадил нож и наръгал 3 пъти Диана - два от ударите попаднали в сърцето и бъбреците на момичето, разказват в селото.

 

Близки се обадили за линейка, но решили, че тя ще се забави и натоварили раненото дете на личен автомобол, за да го закарат по-бързо в Спешния център в Казанлък.

 

То починало по пътя. Момичето е седмокласничка в основното училище на Скобелево.

 

Туджай е ученик в осми клас в Павел баня, навършил 14 години преди няколко месеца. До миналата година учел в Скобелево. Там с него работили ресурсни учители, тъй като имал специални образователни потребности. За установяване на моментното му състояние е назначена комплексна психолого-психиатрична екпертиза, каза още окръжният прокурор.

 

Най-напред момчето е задържано за 24 часа, прокуратурата ще удължи задържането му с още 72 часа. По-нататък ще се действа според резултатите от експертизата - прокуратурата може да поиска постоянен арест за извършителя, но може той да бъде настанен за лечение в специализирано медицинско заведение.

 

По досъдебното производство е назначена и съдебно-медицинска експертиза. Ножът, с който е извършено убийството, е иззет от разследващите.

 

 

Коментари

Новини Варна