IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:35 | 26 октомври 2020
Обновен: 17:18 | 14 април 2024

Набират предприемачи за "Източен акселератор" - Варна

"Америка за България" ще обучава бизнеса в Девня, Суворово и Долни Чифлик

По материала работи: Слав Велев
Набират предприемачи за "Източен акселератор" - Варна

Програмата „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ (BASE) отваря врати в Източна България. Тя е насочена към бъдещи предприемачи или такива, които искат да доразвият свой собствен бизнес, но в по-малките населени места в областите Варна, Добрич и Шумен. Това съобщи за Радио Варна инициаторът и директор на фондация "Източен акселератор" Галин Димитров.


На първо време обученията ще бъдат в Девня, Суворово и Долни Чифлик. Регистрацията е отворена до 11 ноември.


Програмата се осъществява с подкрепата на фондация "Америка за България" и събира на едно място успешни български предприемачи и хора с желанието и амбицията да стъпят в света на бизнеса.


По време на обученията, участниците ще имат възможност да черпят знания и опит от успели български предприемачи. Те ще бъдат и напътствани от ментори с богат опит в бизнеса. Обучението е изключително достъпно, използват се методите на геймификацията, с което цели да бъде приложено наученото на практика. Теоретичната част е предоставена по лесен начин с решаване на казуси и работа в екип, пояснява Димитров.


Обучението е напълно безплатно. Ще могат да вземат участие хора от всякаква възраст, независимо дали имат или нямат разработен бизнес. Продължителността е 13 седмици, а занятията ще бъдат веднъж седмично с продължителност от 3 часа в извънработно време. По този начин участниците ще успеят да отделят достатъчно време за всекидневните си задължения, без това да възпрепятства тяхното обучение. В една група ще могат да вземат участие до 35 души.

 

Повече чуйте в разговора на Доротея Николова

Коментари

Новини Варна