IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:20 | 26 октомври 2020
Обновен: 12:46 | 17 март 2024

Арестуваха трима чужденци за серия кражби от аптеки

Апашите шетали из Варна, Пазарджик и София

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха трима чужденци за серия кражби от аптеки

Трима чужденци, извършили серия кражби от аптеки във Варна, Пазарджик и София са установени и задържани, съобщиха от ОД на МВР.

 

Всеки от тях, на възраст около 30 години, имал определена роля в осъществените посегателства - един осигурявал оттеглянето с автомобил, друг отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото от където да бъде извършено посегателството.

 

Оперативните действия започнали преди около три седмици, когато двама непознати влезли в аптека, намираща се в централната част на Пазарджик. Докато единият от мъжете отвличал вниманието на дежурната фармацевтка с въпроси и интерес към определени продукти от щандовете на аптеката, другият проникнал в сервизно помещение и от незаключена каса успял да отмъкне сумата от 1500 лева. След като разбрали за случилото се работещите в обекта подали сигнал в полицейското управление. На място бил извършен щателен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, иззети били и видеозаписи от охранителните камери на аптеката.

 

С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, които на по-късен етап били подпомогнати от колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност “при областната дирекция. С подборна информация за случая били запознати и служители от Главна дирекция „Национална полиция“. Те обобщили получените от страната данни и установили, че подобни случаи са регистрирани на територията на столицата и на Варна.

 

В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни действия не след дълго криминалистите идентифицирали самоличността на извършителите - трима грузински граждани, на възраст между 29 и 30 години. Установено е, че всеки от тях имал строго определена роля в осъществените посегателства - един осигурявал оттеглянето с автомобил, друг отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото от където да бъде извършено посегателството.

 

При извършените процесуални действия под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик са иззети веществени доказателства, имащи отношение към извършената от тях престъпна дейност. Тримата са задържани в обитавана от тях квартира на територията на София и са приведени в ареста на РУ-Пазарджик. С постановление на наблюдаващия прокурор срокът за задържане на двама от тях е удължен до 72 часа. Внесено е и искане в Районния съд в Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Работата по документиране на престъпните посегателства на задържаните продължава. 

Коментари

Новини Варна