IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:30 | 26 октомври 2020
Обновен: 14:00 | 18 март 2024

От леглото: Борисов помирява Макрон и Ердоган във Фейсбук

Въпреки болестта, прмиерът намери сили да вземе отношение по международните политически теми на деня

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Фейсбук; Бойко Борисов АРХИВ

Въпреки болестта си, премиерът Бойко Борисов взе отношение по повод скандала между лидерите на Франция и Турция и последвалото отзоваване на посланика на Париж от Анкара. Явно състоянието на министър-председателят е добро, щом реши да помирява двамата си приятели и колеги в социалната мрежа Фейсбук.

 

"Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в което живеем. Търсете диалога, а не конфронтацията. Франция и Emmanuel Macron са били и ще продължат да бъдат стълб на европейското семейство. Това заявих пред моя приятел президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм казал и на президента Recep Tayyip Erdoğan. И пред двамата дадох за пример европейска България, която продължава да е пример в отношенията със съседна Турция. Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните", наспиа днес Борисов, докато се лекува от коронавирус вкъщи.

 

Вчера Париж отзовава своя посланик в Анкара, след като Ердоган разкритикува политиката на Макрон по отношение на исляма и заяви, че френският президент се нуждае от "психическо лечение".

 

Черно море

Коментари

Новини Варна