IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:13 | 28 октомври 2020
Обновен: 09:31 | 14 април 2024

Откриват школа за бъдещи родители във Варна

Лекциите ще покрият теми, свързани с бременността, раждането, ранното детско развитие и отношенията в двойката след появата на новия член на семейството

По материала работи: Ставри Таргов
Откриват школа за бъдещи родители във Варна

Иновативната школа „Модерна мама“ вече ще обучава бъдещите родители във Варна. Лекциите ще покрият теми, касаещи новите тенденции в бременността, раждането, родителството, ранното детско развитие и отношенията в двойката след появата на новия член на семейството.

Всеки модул е планиран в две части – теоретична и практическа. Лектори ще бъдат водещи специалисти в областта на акушерското и гинекологията, педиатрията, психологията и ранното детско развитие.

Входът за лекциите е свободен. Целта на организаторите е да дадат достъп до съвременна и медицински проверена информация за най-специалния, но и изпълнен с най-много въпроси и колебания период от живота на жената – появата на дете.

Четири са планираните модули в рамките на един цикъл на „Модерна мама“. Първият ще се проведе на 3 ноември и е посветен на темата за промените в тялото и организма на бременната жена.

Водещ на този модул е акушер Рени Корновска от „Майчин дом“, Варна. Бъдещите родители ще се запознаят с етапите на бременността и с това какво да очакват през всеки от тях.

Ще разберат кои промени в тялото са нормални и за кои трябва да се потърси консултация с лекар. Ще се засегне и темата за изследванията, които се правят през деветте месеца и какво включва женската консултация.

В практическата част от модула бъдещите мами ще научат повече за храненето и как да останат в добра форма без да лишават себе си и бебето от нищо необходимо. Подробно ще се разгледа и така важната тема за движението и физическата активност през деветте месеца. 

Най-страшната тема – тази за раждането, ще се разгледа във вторият модул на „Модерна мама“ на 17 ноември. Доктор Атанас Цонев ще разкаже защо бъдещите майки не трябва да се страхуват от предстоящото раждане и какви са съвременните методи за улесняване и обезболяване на процеса.

В практикума акушерка Корновска ще научи бъдещите майки как да дишат правилно и как да релаксират, за да облекчат процеса на раждане. Ще обърне специално внимание и на позите и движението по време на раждане.

Последните два модула са посветени на грижите за бебето и за това как появата му променя живота на двойката. Практическите занимания ще дадат ценен опит за грижите за бебето в къщи – къпане, смяна на пелените, обработка на пъпчето. За бъдещите модерни майки е предвидена и йога за бременни с квалифициран инструктор.

Участието в „Модерна мама“ е безплатно. Всеки от модулите е с начален час 17.30, а мястото на провеждане на срещите е детски център „Мама и аз“ на ул. „Димитър Икономов“ 36. Спазени са всички противоепидемиологични мерки.

С цел да се избегне струпване на твърде много семейства, се изисква предварителна регистрация на номер 0889 686 999.   

Коментари

Новини Варна