IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
09:40 | 29 октомври 2020
Обновен: 23:08 | 4 май 2024

Спасено и невредимо. С уникална технология преместиха дърво във Варна

Технологията е изключително сполучлива

По материала работи: Слав Велев
Спасено и невредимо. С уникална технология преместиха дърво във Варна

С уникална технология преместихме дърво! По покана на община Варна специалисти проведоха обучение по поддържане на зелената система на служители от администрацията и озеленителните фирмим съобщиха от варененския район "Владислав Варненчик".


Машината, с която спасихме дървото, идва за първи път в района, написа кметът Николай Костадинов.

Припомняме, че с подобна технология бяха преместени няколко вековни дървета от частен имот в квартал "Чайка", преди собственикъ да започне ново строителство в терена.


"Това е много важно, защото така спасяваме здрави дървета. Технологията е изключително сполучлива - за кратко време преместваме дървото и го поставяме на подходящото за целта място. В случая става въпрос за новостроящия се паркинг под бл. 221 в "Кайсиева градина", коментира Костадинов.


Машината е подходяща за запазване зелените зони на Варна и в частност на Район "Владислав Варненчик" - въпреки усложненията на терена за около час със специалната техника и минимални усилия дървото беше преместено на подходящо място, оставайки напълно невредимо.
 

Черно море

Коментари

Новини Варна