IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:39 | 29 октомври 2020
Обновен: 02:09 | 8 май 2024

Свършват леглата за COVID-бони във Варна

Едва 17% от местата за пациенти са свободни

По материала работи: Слав Велев
Свършват леглата за COVID-бони във Варна

Свободните легла, предназначени за лечение на пациенти с COVID-19, във варненските болници намаляват стремглаво.

 

Едва 17% от леглата, предназначени за лечение на пациенти с коронавирус към 27 октомври са свободни. От 140 легла за пациенти с вируса към същата дата свободни са 24 броя, сочат данните, изчисли "Морето.net".

 

В този процент не влизат разкритите към датата на справката отделения за лечение на пациенти с COVID-19 в МБАЛ „Еврохоспитал“ - Варна с 10 легла и в МБАЛ „Царица Йоанна“ гр. Провадия, с 16 легла за пациенти в неусложнено състояние. За тях все още се търсят лекари, които да работят за лечение на пациенти с COVID-19.

 

Към дата 27.10.2020 г. в РЗИ-Варна е постъпила информация от лечебните заведения за болнична помощ във Варна за брой легла, предназначени за лечение на пациенти с COVID-19, както следва:

 

МБАЛ Варна към ВМА (Военна болница) – 20 легла, за пациенти в неусложнено състояние, от тях 1 свободно;

 

МБАЛ „Св. Анна“ – 18 легла, от които 13 легла за пациенти в неусложнено състояние и 5 легла – за реанимация; от тях свободни 4 за неусложнено състояние и 1 в реанимационно отделение

 

УМБАЛ „Св. Марина“ – в Инфекциозна клиника – 70 легла, от които 18 свободни; в клиника по пулмология и фтизиатрия – 24 легла, няма свободни; Интензивно респираторно отделение – 8 легла и реанимация – 7 легла, всичките са заети с пациенти.

 

От 27.10.2020 г. се разкриват отделения за лечение на пациенти с COVID-19 в МБАЛ „Еврохоспитал“ гр. Варна с 10 легла и в МБАЛ „Царица Йоанна“ гр. Провадия, с 16 легла за пациенти в неусложнено състояние.

 

Предвид ежедневната динамична епидемиологична ситуация, броят на заетите, съотв. свободните легла в лечебните заведения много бързо се променя. Към днешна дата числата е възможно да бъдат други.

Коментари

NataliaEpigh ( преди 1 година )
Отличная статья, ну не полная, на сайте доктора сергея юрьевича жукова, вышла полная статья на эту тему.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна